ART URBÀ

En espais singulars de la nostra ciutat trobaràs alguns murals basats en la família Borja. Art urbà inspirat en la petjada dels Borja a Gandia, que ens conta història i crea bellesa artística utilitzant els murs com a llenç.

Mural Sant Francesc de Borja

Et convidem a descobrir el mural de Sant Francesc de Borja realitzat per l’artista Diego As, reconegut com un dels millors grafitters del món. El podrás trobar al mur que dona al pàrquing de l’hotel Borgia de Gandia (Av. de la República Argentina, 5).

Un mural amb un escultural hiperrealisme i una gamma de grisos repleta de detalls i matisos de la figura del patró de Gandia, representat al costat d’elements que recorden a la família Borja i al Palau Ducal, com la doble corona o el cel estrellat de la capella consagrada a Sant Francesc de Borja. Elements per als quals empra els tons turquesa i groc i un estil més pop art. Concretament, Diego AS s’ha basat en l’escultura del sant que està en el Palau Nacional de Mafra, Portugal, i en la imatge icònica del duc portant la calavera de l’emperadriu Isabel, esposa de Carles V, a qui ell havia servit.

El mural es va realitzar dins de la celebració de l’any Jubilar en honor a Francesc de Borja, que va tindre lloc del 3 d’octubre de 2021 —quan es va commemorar el 350 aniversari de la seua canonització— i va acabar el 3 d’octubre de 2022, quan es va complir el 450 aniversari de la seua mort.

Murals a peu de Platja

A la Platja de Gandia trobem dos murals inspirats en els Borja ubicats a l’arena, en la paret posterior de les casetes de fusta, situades al llarg de la platja Nord.

Aquests formen part dels 21 murals realitzats en el festival BUA (Beach Urban Art) Fest, per diversos artistes inspirats en el patrimoni, les tradicions, la gastronomia, la cultura i els espais naturals de la ciutat.

Mural Capella Neogòtica

Mural de l’artista Maldecap, inspirat en la cúpula neogòtica del Palau Ducal.

Ubicació: situat a l’altura del Passeig Marítim de Neptú, 61, de la Platja de Gandia.

Mural Any Jubilar

Mural realitzat per l’artista Garrik, inspirat en l’Any Jubilar sant Francesc de Borja.

Ubicació: a l’altura del Passeig Marítim de Neptú, 46. Platja de Gandia